Здолавши 43 тисячі кілометрів пішки та автостопом, чернігівський мандрівник відвідав 9 країн

Відомий чернігівський мандрівник Олександр Волощук, здолавши під час останньої подорожі 43 тисячі кілометрів пішки та автостопом, відвідав 99 міст у 9 країнах.

Під час мандрівки, яка почалася у травні минулого року, чернігівець побував у Киргизстані, Афганістані, Казахстані, Китаї, Росії, Монголії, Таджикистані, Узбекистані й Тибеті.

Подорож тривала 278 діб, що на 78 днів більше, ніж це було під час попередньої мандрівки 2006-2007 років.

Свою довгу путь Олександр Волощук розпочав на Кавказі, відвідавши Південну і Північну Осетії, Чечню, Інгушетію та Дагестан.

Найбільші враження 41-річний чоловік отримав під час подорожі Китаєм та Афганістаном. В останньому триває громадянський конфлікт за участі релігійного руху Талібан. І мандрівник став свідком нічної стрілянини, під час якої загинуло п’ятеро військових.

Здійснити подорож Олександру допоміг очільник П’ятигорської єпархії, який благословив чоловіка і надав кошти.

Під час довгої путі чоловік йшов шляхами видатних мандрівників минулого Марко Поло та Миколи Пржевальського. На могилі останнього він побував, відвідавши Киргизстан.

Свої враження від мандрівки чернігівець планує описати в новій, сьомій за рахунком, книзі. Вона буде мати назву «Записки цивилизованного дикаря» і вийде російською мовою.

За революційними подіями в Україні, куди він повернувся на початку березня, мандрівник слідкував в Інтернеті.

 

За ті 12 років, упродовж яких Олександр Волощук подорожує, він відвідав 730 міст у 28 країнах, здолавши 213 тисяч кілометрів пішки та автостопом.

У найближчих планах мандрівника подорож до Криму у квітні-травні, відвідування наприкінці літа Львова, а восени – європейських міст, Калінінграда та Гомеля.

Наступного року Олександр Волощук планує пішки обійти Чорне море.

 

                            Джерело: Події і коментарі

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"