Затримано підозрюваних у вбивстві та грабежі


 

Поліція Чернігівщини затримала підозрюваного у вбивстві товариша, а в Прилуках поліцейські викрили дует грабіжників.

 

Поліція встановила всі обставини злочину, який стався у Сосниці, де один чоловік загинув, а інший знаходиться в лікарні. Зранку 8 січня до Сосницької районної лікарні доставили жителя райцентру із серйозними тілесними ушкодженнями. У помешканні потерпілого поліція виявила тіло ще одного чоловіка з вогнепальним пораненням. Місце події оглянула слідчо-оперативна група Сосницького відділення поліції. До розкриття злочину підключилася слідчо-оперативна група Головного управління Нацполіції на чолі з керівництвом. Попередньо встановлено, що під час спільного відпочинку між чоловіками раптово виник конфлікт, в результаті чого один застрелив іншого з мисливської рушниці. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічно. Триває досудове розслідування.

***

Поліція у Прилуках оперативно розшукала та встановила особи злочинців, які  просто на вулиці накинулися на перехожого із кулаками, відбрали його мобільний телефон та втекли. Пізно увечері 4 січня до поліції звернувся прилучанин із заявою, що на нього напали невідомі та нанесли тілесні ушкодження. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Прилуцького відділу поліції. Правоохоронці з’ясували, що потерпілий прямував додому з центру міста. На одній із вулиць на нього напали двоє юнаків, відібрали мобільний телефон та втекли. Отримавши прикмети зловмисників, кримінальна поліція провела комплекс оперативно-розшукових заходів та завдяки записам з камер відеоспостереження «Безпечне місто» спільно з працівниками департаменту внутрішньої безпеки викрили у скоєному двох місцевих мешканців. Під впливом доказів молодики не стали заперечувати своєї провини та надали правдиві свідчення.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) – карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років. Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисникам міри запобіжного заходу та оголошення про підозру. Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"