Засоби реабілітації - за державні кошти


 

За державні кошти жителі області отримають понад 21 тисячу одиниць засобів реабілітації

В Україні діє програма забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації. Зокрема, особи з інвалідністю, у тому числі діти, постраждалі учасники бойових дій отримують засоби реабілітації за державні кошти.

Цьогоріч Чернігівській області на ці потреби спочатку було передбачено 32 мільйони гривень. На цю суму місцеві управління соціального захисту населення уклали з підприємствами понад півтори тисячі договорів. Уже виготовлено та видано 9 тисяч виробів, найближчим часом жителі області отримають ще 5,5 тисячі різних засобів реабілітації.

Завдяки змінам до Державного бюджету України на 2019 рік на зазначену державну програму обсяг видатків збільшено. В область сьогодні додатково надійшли ще 16,5 мільйона гривень. Це дозволить виготовити ще близько 7 тисяч одиниць засобів реабілітації.

Перед управліннями соціального захисту населення стоїть завдання – оперативно заключити договори на виготовлення засобів реабілітації, щоб люди з інвалідністю могли до кінця року отримати життєво необхідні вироби.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"