Запущено новий контейнерний поїзд до Чернігова


 

Група компаній "Трансінвестсервіс" спільно зі світовим лідером у сфері контейнерних перевезень компанією Maersk та "Укрзалізницею" запустили щотижневий контейнерний поїзд до Чернігова.

 

Поїзд орієнтований на обслуговування насамперед зернових вантажів - кукурудзи, пшениці навалом. На сьогодні також доставляють бобові, металопродукцію і пиломатеріали. У перспективі вантажопотік планують розширити за рахунок перевезення обладнання, текстилю, продуктів харчування і товарів широкого вжитку. Про це повідомляє ІАС Аграрії разом.
"На цьому етапі контейнерний поїзд щомісячно перевозитиме до 200 ТЕU. Відстань із "ТІС" до Чернігова він подолає за 34 години. Це набагато швидше та ефективніше за звичайні постачання залізницею або автомобілями, оскільки під час перевезення вантажів блок-поїздами немає маневрових операцій у дорозі й незалежно від погодних умов суворо дотримується графік руху", - наголошують у "ТІС".
У "ТІС" також пояснили, що вибір нового маршруту обґрунтований низкою чинників: наявністю в Чернігові технологічного термінала, який може обробляти і стафувати зернові, а також інші генеральні вантажі; наявністю в Чернігові необхідної інфраструктури (склади критого та відкритого зберігання, а також під'їзні колії, які одноразово можуть приймати до 35 платформ).
"Цей маршрут спростить й оптимізує логістику для вантажовласників України та Білорусі, відкриваючи перед бізнесом обох країн нові можливості. Географічне положення Чернігова поблизу з кордоном із Білоруссю дасть змогу залучати й додаткові транзитні вантажопотоки. До того ж поїзд допоможе зменшити навантаження на українські автодороги", - наголошують у "ТІС". Як повідомлялося, перший щотижневий круговий контейнерний поїзд було запущено 6 вересня 2017 року між "Контейнерним терміналом ТІС" (Одеська обл.) і Дніпровським річковим портом. На сьогодні з "ТІС" вирушає до 15 поїздів на тиждень одразу за п'ятьма напрямками - до Києва, Дніпра, Харкова, Тернополя та Чернігова.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"