Залишки субвенції буде використано



У Чернігівській ОДА обговорили питання використання залишків субвенції щодо соціально-економічного розвитку окремих територій області


У середу, 29 липня, в облдержадміністрації відбулася селекторна нарада з питань освоєння залишків субвенції щодо соціально-економічного розвитку окремих територій області. Її проводив перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Загайний. У нараді взяли участь спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації, представники ГУ Державної казначейської служби України у Чернігівській області, Чернігівської міської ради, районних державних адміністрацій та ОТГ.

Заступник директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА Світлана Полторацька проінформувала присутніх про стан освоєння відповідних коштів. За її словами, загалом, з минулого року на 2020 рік залишок перехідної субвенції склав 53,8 млн грн. За ці кошти в області в 2020 році профінансовано 120 проєктів.

– Станом на 24 липня із цієї субвенції використано 19,1 млн грн, що становить 35,6 % загальної суми. За інформацією розпорядників коштів, очікуваний залишок, який не буде використаний, складає понад 1,9 млн грн (3,5% від його загального обсягу). По завершенню поточного бюджетного періоду (один календарний рік) залишки, які не можливо освоїти, повернуться до державного бюджету, – розповіла Світлана Полторацька.

Найбільші суми невикористаної субвенції у містах Чернігів і Прилуки, а також Парафіївській ОТГ.

Представники Чернігівської міської ради запевнили, що неосвоєну субвенцію по близько 30 проєктах в місті Чернігів, замовниками яких вони виступають, планують реалізувати у повному обсязі до кінця року.

Представники Прилуцької міськради та Парафіївської ОТГ проінформувала про стан та перспективи реалізації проєктів, на які були виділені кошти.

Так, у Прилуках пріоритетним  є об’єкт «Будівництво II корпусу школи-гімназії та реконструкція існуючого по вул. Київській, 190, в м. Прилуках», який входить до Національної програми Президента України «Велике будівництва». За словами міського голови, об’єкт буде здано в експлуатацію до 1 вересня.

В Парафіївській ОТГ планують реалізувати проєкт «Будівництво спортивного залу Парафіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів по вул.Шевченка,78 в смт.Парафіївка, Ічнянського району». Як повідомила Парафіївський селищний голова, на даний час проводяться тендерні процедури, зокрема, відбувається кваліфікація переможця.

Підводячи підсумки наради, Світлана Полторацька наголосила на необхідності максимально ефективного та своєчасного використання залишків субвенції.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"