За травень бюджети Чернігівщини назбирали 808 мільйонів гривень податків та зборів

До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у травні поточного року надійшло понад 808 мільйонів гривень податків та зборів, що на 31% більше відповідного періоду минулого року. Про це інформує відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області.

Державний бюджет, зокрема, отримав у доходну частину 406 мільйонів, що на 33% більше травня минулого року. Це відбулось за рахунок збільшення находжень податку на додану вартість (у 1,5 рази або на 38 мільйонів), податку на доходи фізичних осіб та військового збору (на 31% або на 26 мільйонів), рентної плати за користування надрами (на 30%), податку на прибуток (на 22%).

Іншу частину коштів (402 мільйони гривень) отримали місцеві бюджети територіальних громад Чернігівщини. Факт травня минулого року перевищено на 29%.

Найбільше сплачено податку на доходи фізичних осіб (61% від загальної суми надходжень). Також значно вплинула на наповнення бюджетів сплата земельного податку (13%), єдиного податку з підприємницької діяльності (13%).

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за підсумками травня п р надійшло понад 339 мільйонів. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплачено на 35%.

 

Джерело: Час Чернігівський

 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"