За рік у Чернігові «швидко» одружилися близько 400 пар

Послугу «Шлюб за добу» в Чернігові запустили 1 лютого 2017 року. Ця процедура передбачає одруження за один день і без зайвої бюрократії. Створити сім’ю швидко і без зайвої паперової тяганини вирішили близько чотирьох сотень пар. Зокрема, весілля 400-ї пари молодят відбулося 28 грудня.

Тетяна та В’ячеслав Сагайдаки разом півтора року. За цей час вони остаточно впевнилися, що хочуть бути разом. Вирішили: мають встигнути зареєструвати свої стосунки до кінця року. Процедурою експрес-одруження скористалися, бо так зручніше. «Зробив замовлення — отримав результат», — прокоментувала «Відомостям» наречена. «Ювілейними» молодятами стали випадково, але від цього церемонія ще більше запам’яталася.

Нетрадиційним було і освічення. В’ячеслав перебував у відрядженні за кордоном. Тож із коханою розмовляв по скайпу. І от під час однієї із таких розмов до Тетяни прийшов друг В’ячеслава, нібито у справах. А насправді приніс каблучку. І хоча освічення відбулося дистанційно та віртуально, романтика все одно збереглася.

Після церемонії молодята та їхні найближчі родичі і друзі поїхали святкувати — на «знакову» вечерю.

Зазначимо, що модернізувати процедуру одруження намагалися від 2015 року — тоді впровадили електронну систему подання документів. Згодом було проведене дослідження Мін’юсту, з якого випливало, що близько 40% пар користувалися прискореною процедурою укладення шлюбу. Однак відповідно до чинних на той час умов, це було можливо в разі вагітності, народження дитини, існування безпосередньої загрози для життя котрогось із молодят. Відповідно, актуалізувалися припущення, що молодята купували відповідні довідки чи домовлялися із чиновниками якось інакше. Тож щоб мінімізувати корупційну складову, в липні 2016 в Україні офіційно був запущений проект «Шлюб за добу». А 14 лютого 2017 послугу урочисто презентували в будівлі Чернігівської міської ради. Тоді три пари молодят сказали одне-одному «так», проте одна з них таки розлучилася.

Начальник Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Олег Трейтяк зазначив, що вже цього року одним із пріоритетних завдань стане впровадження послуги «Шлюб за добу» або в Прилуках, або в Ніжині. Крім того, мають відкрити ще одну локацію для експрес-одружень у Чернігові. Поки ж побратися за добу можна в Міському палаці культури.

 

Джерело: Пік

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"