За мисливством прибутки і туристи


 

В сучасних еколого-економічних умовах вітчизняне мисливство може бути заняттям прибутковим і туристично привабливим. Про це, до речі, свідчить досвід багатьох держав Євросоюзу. Мисливські угіддя України та Чернігівщини потенційно багатші за європейські, але рівень ведення та ефективність мисливського господарювання у нас істотно поступаються європейському. Чрму так - обговорювали користувачі мисливських угідь на семінарі-нараді у Чернігівському ОУЛМГ.

 

Чи не найбільше нам дошкуляє браконьєрство. Не всі ще усвідомили, що браконьєрство – не тільки відповідальність перед законом, але й відповідальність перед завтрашнім днем, перед майбутнім. Про це необхідно пам’ятати кожному, хто стає на таку злочинну стежку. Тільки торік лісова охорона Чернігівського ОУЛМГ склала 158 протоколів стосовно браконьєрів, а до суду, на жаль, направлено лише вісім справ.
У Верховній Раді реєструють і нові антимисливські законопроекти, триває переслідування користувачів, які мають угіддя в межах об’єктів природно-заповідного фонду; покроково реалізуються наміри «зооактивістів» переатестувати всіх українських мисливців за власними правилами, не припиняються політичні спроби суттєво звузити сезон полювання, ведуться розмови про цілковиту заборону полювання в Україні на окремі види водоплавних і копитних!
Начальник відділу мисливського господарства – головний мисливствознавець Чернігівського ОУЛМГ Микола Пиріг доповів про організацію та проведення якісного обліку мисливської фауни в угіддях усіх користувачів області та затвердження лімітів добування в сезон полювання 2022-23 років. Йшлося і про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней, про заходи з ліквідації та запобігання розповсюдженню африканської чуми свиней, посилення заходів з профілактики сказу. Микола Пиріг також проаналізував та підсумував діяльність користувачів мисливських угідь області за минулий рік щодо поліпшення ведення мисливського господарства, організації та проведення полювання, охорони державного мисливського фонду.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"