За 13 днів перевірено 81 АЗС, 28 - закрито


 

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року в області триває боротьба з нелегальними заправками. Ці заходи координуються ОДА та проводяться співробітниками правоохоронних органів.

 

10 січня, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко проконтролював цю роботу та був присутній при демонтажі однієї з таких «заправок». Після проведення заходів він підкреслив, що в області і надалі проводитиметься активна  боротьба з таким видом незаконного «бізнесу». Адже податки до бюджету не надходять та держава зазнає збитків. Також Андрій Прокопенко додав, що ці автозаправні станції є об’єктами підвищеної небезпеки, оскільки на них не дотримуються жодні протипожежні вимоги. Ризик виникнення позаштатних ситуацій вкрай високий. Такі АЗС несуть загрозу всім, хто користується їх послугами та просто знаходиться поруч.

За період з 28 грудня 2019 року по 9 січня 2020 року перевірено 81 АЗС та автогазозаправні станції, з яких припинено діяльність 28. По 6 об’єктах відкрито адміністративні провадження, по 14 — кримінальні. Добровільно демонтовано 11 об’єктів, примусово демонтовано 2 об’єкти. З незаконного обігу за адміністративним правопорушенням вилучено: 65 тонн паливно-мастильних матеріалів вартістю 1 мільйон 535 тисяч гривень; обладнання на суму 2 мільйони 250 тисяч гривень.

Всі матеріали про адміністративні правопорушення направлені для розгляду до місцевих судів Чернігівської області.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"