З турботою про питне водопостачання


 

На Ніжинщині облаштовують суспільні криниці, а на Семенівщині тампонують  артезіанські свердловини.

Днями в рамках виконання заходів «Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-20 роки» в селах Вікторівка та Леонідівка облаштували криниці-джерела «Хуторська» та «У Софії». У ході ремонтно-будівельних робіт джерела очищено від замулення та приведено до належного естетичного вигляду. Облаштовано прилеглу територію та встановлено будиночки для криниць. Загалом цьогоріч за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища облаштовано вісім суспільних криниць та природних джерел.

***

Як відомо, основним джерелом питного водопостачання є підземні водні горизонти. Неабияку загрозу зараження водоносних шарів становлять нині безхазяйні артезіанські свердловини. Ця проблема виникла після розпаду колективних сільськогосподарських підприємств, в результаті чого значна частина незатампонованих свердловин залишилася без нагляду.

Аби запобігти негативним наслідкам, в області організована робота з їх тампонажу. У рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки зараз проводиться тампонаж недіючих артезіанських свердловин в Семенівському районі. Так, з 19 запланованих роботи проведені вже на 12 свердловинах. Також до кінця року планується провести тампонаж недіючих артезіанських свердловин в Городнянському районі.

На ці потреби з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено понад 2 мільйони гривень.

За інформацією жепартаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"