З Новим роком і Різдвом Христовим!


 

Шановні земляки, дорогі побратими з ТОВ «Земля і воля»!

 

З нестихаючим болем у серці, з тяжкими думками в нинішні дні я не можу, як годилося б, побажати всім Вам веселого Різдва, радісної зустрічі Нового року. Але не можу й не звернутися до вас із святковими привітаннями, заодно нагадати вас з гордістю, що іще з часів Трипільської культури, за свідченнями археологів, українська земля зберігала у своїх надрах глиняні горнятка із зерном наших пращурів-хліборобів для нового весняного засіву…. Заодно, щоб на віки і в людських душах посіяти зерна любові і вічної заповіді возлюбити ближнього, як самого себе. І тим самим зберегти християнську цивілізацію від розбрату й ненависті.

Благословенні у віках хай будуть руки, які сіяли і збирали золоте збіжжя у дні воєнного лихоліття, коли скрізь в Україні панував ракетний терор, розпочатий нинішнім іродом.

Доземно вклоняюся мужнім воїнам Збройних Сил України, багато з яких – вчорашні хлібороби. Усім, хто сьогодні захищає нашу Україну і тим, хто загинув смертю хоробрих за її незалежність і територіальну цілісність.

Працелюбний колектив «Землі і волі» ніколи не залишить без належної допомоги молодих вдів і матерів полеглих синів, чоловіків, батьків, братів, що пішли на жертовний подвиг в ім’я України.

Щоб підвищувати боєздатність Збройних Сил України, колектив «Землі і волі» завдяки отриманим прибуткам перераховує мільйони зароблених коштів зі сплачених державі податків. Допомагаємо технікою, будівельними матеріалами і усвідомлюємо це як святий обов’язок разом з тими ветеранами виробництва і тими колишніми колгоспниками, котрі довірили нам ефективно господарювати на їхніх власних паях.

Слава вам, колишні і сьогоднішні працелюби! Бо нашого хліба чекають навіть у голодній Африці. Бо українці знають невимовно тяжкі наслідки голоду – як довоєнного, так і повоєнного. У Бабиному Яру та скрізь в Україні. І не випадково нині звичайний фашизм нарекли рашизмом – люди ж скажуть, як зав’яжуть…

Рік, що минає, був невимовно тяжким – стверджую це з власного життєвого і трудового досвіду. Та у наших працівників і ветеранів є хліб і до хліба. Не сумніваюся, що смачною буде і Багата кутя. Асфальтуємо шляхи, будуємо житло з усіма зручностями для працьовитої молоді. Допомагаємо ветеранам, медпрацівникам, педагогам. Одним словом, живемо дружною роботящою родиною.

Прошу в Передноворіччя: дай нам, Господи, і Царице Небесна, щоб новий, 2023 рік, став для нашої країни, для всіх нас роком жаданої перемоги.

Можливо, й не кожного серця торкнуться мої щирі слова. Але, переступивши поріг дев’ятого десятка літ і півстоліття керування майже півторатисячним хліборобським колективом, гадаю, дають мені право на ці правдиві слова. Не вщухне біль в моєму серці, аж доки не прийде до всіх українців, до всієї держави, до її столиці Велика Перемога.

З Новоріччям Вас! З новими надіями на добро і мир, шановні земляки!

З Різдвом Христовим, дорогі побратими!

Впевнений: наша дума, наша пісня не вмре, не загине! Переконаний в цьому.

Слава Господу, що благословляє всіх нас на добру і праведну справу – ростити хліб і для тих, хто поруч, і для тих, хто його чекає за морями-океанами.

 

Леонід ЯКОВИШИН,

Герой України, народний депутат України першого скликання, кандидат економічних наук, публіцист

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"