Юні зірки театру «Тяни-Толкай»

Театральна студія з такою досить креативною назвою, що вже шість років діє в обласному Палаці дітей та юнацтва, об’єднала понад півсотні дітлахів, які мріють реалізувати себе в професійному театрі. Театральним мистецтвом зуміла захопити юних акторів керівник студії Антоніна Харитоненко. Зі своїми вихованцями радиться щодо репертуару, спільно обирали навіть назву гуртка. Виявляється, спочатку був ляльковий театр «Арлекіно». А цей театр має таку назву тому, що перша вистава була «Лікар Айболить», і там був персонаж Тяни-Толкай. Вирішили написати кілька цікавих назв і обрати одну з них. Перемогу здобула саме ця назва.

– А як ви стали керівником театрального гуртка? – цікавимося в Антоніни Харитоненко.

– У дитинстві я також займалася у Палаці дітей та юнацтва у студії «Каждый вибирает для себя» в Ірини Савицької. Саме вона, можна сказати, допомогла мені обрати цей шлях. Я закінчила Ніжинське училище культури і мистецтв і прийшла працювати до Палацу. Тут уже 13 років. А гуртку «Тяни-Толкай» шість років. Щороку наш колектив поповнюється талановитими дітьми, а останні два роки навіть влаштовуємо їх відбір. Нині у молодшій групі 28, а в старшій – 26 юних аматорів.

Підбирати репертуар – справа складна. Завжди хочеться, щоб вистава сподобалась дітям. Тому пропоную одну, другу, третю і спільно з ними обираємо ту, яка і мені, і діткам до душі. Серед сьогоднішніх вихованців театральної студії чимало талановитих і обдарованих. Зокрема, лідер трупи, 16-річний Нікіта Калюжний займається в дитячому театрі вже понад 6 років. На його рахунку чимало цікавих ролей.

– Я зазвичай люблю все, що граю. Тобто нова роль – це для мене щоразу нове перевтілення. Був і клоуном, і Вакулою, і Незнайкою, і Суботиком… Приємно спілкуватися з друзями. Ми як одна велика родина, – розповідає юний актор, неодноразовий учасник і переможець театральних фестивалів та конкурсів як міського та обласного, так і всеукраїнського рівнів. – У Запоріжжі на фестивалі «Адреса дитинства – гра» навіть здобув перемогу в номінації «Зірка фестивалю». А взагалі у конкурсах беремо участь часто. Конкуренція досить висока.

Керівник театральної студії «Тяни-Толкай» Антоніна Харитоненко не тільки пишається своїми вихованцями, але й вірить, що чимало з них стануть професійними акторами.

– Моє бажання – згодом побачити їх на великій сцені. Дуже цим пишатимуся. До речі, один із випускників студії, Антон Шеремок, закінчив театральний виш і зараз працює в Чернігівському обласному ляльковому театрі ляльководом, – підсумовує розмову пані Антоніна.

 

Дитяча інформаційна агенція «Крила»

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"