Як після татар: ріпкинські

чиновники вивезли все!


 

Забрали все, залишивши після себе гори сміття та дещицю старих меблів. У зв’язку з ліквідацією Ріпкинської райдержадміністрації, її колишні чиновники вивезли у невідомому напрямку оргтехніку, меблі та картини, а автомобіль, який належав одному із відділів держадміністрації, порізали на металобрухт. Частина майна була не облікована та подарована спонсорами. Керівник Ріпкинської територіальної громади Сергій Гарус такі дії розцінює як варварські і наводить приклад районної ради, керівництво якої після ліквідації передало все до останнього гвинтика місцевій громаді.

 

«З приміщенням у нас проблем не було, районна рада нам його передала раніше. Наші депутати надали згоду і ми прийняли його на баланс, – говорить голова Ріпкинської селищної ради Сергій Гарус. – Разом із приміщенням ми прийняли і безпосередньо майно райради».

На відміну від Ріпкинської районної ради, чиновники з райдержадміністрації вчинили інакше, списавши майно, яке могло ще слугувати громаді.

«Ми сподівались, що його передадуть нам, – продовжує керівник територіальної громади. – Натомість всі шість чи сім кабінетів, які займала РДА, були «зачищені». У заступника все вигребли «під нуль», у голови забрали з кабінету майже все, навіть картини, які земляки дарували і які не були обліковані. Кабінети загального відділу, відділу економіки, керівника апарату... Жодного комп’ютера нам не залишили, – обурюється Сергій Гарус. – Залишили столи та стільці, яким по 20-30 років».

Все вивезли у невідомому напрямку. За словами голови громади, вивіз реманенту організувала екс-голова РДА, голова ліквідаційної комісії Людмила Позняк.

Цією машиною вивозили апаратуру та меблі

 

«Я розцінюю її дії як некоректне ставлення до органів місцевого самоврядування, – дає оцінку діям чиновниці голова Ріпкинської селищної ради. – Майно треба було не списувати, а передати громаді все, що придатне до використання. Нам доведеться витрачати бюджетні кошти на відновлення, закупівлю, перевезення, зборку. Я не думаю, що там великий ґешефт із того майна. Це не державницька позиція її як керівника».

Кабінет голови. забрали подаровані картини

 

Сергій Гарус каже, що йому було б не так образливо, якби вивезене з приміщення райдержадміністрації майно дісталося Любечу чи Добрянці, однак він має глибокі сумніви щодо того, що згаданим громадам щось перепало.

Забрали навіть стільці

 

За його словами, сьогодні перед громадою різко стоїть питання забезпечення транспортом.

Голі стіни і старі меблі

 

««Волга», яку нам передали з районної ради, потребує ремонту, в РДА була «сімка», яка належала відділу сім’ї, дітей та молоді. Машину ще можна було використовувати, однак її списали, викликали МНС, порізали та вивезли на металобрухт. Це ненормально, – не приховує обурення Сергій Гарус. – Машину ту можна було відновити з мінімальними витратами і вона, якби залишилась, то була б закріплена за територіальним центром».

А оце залишили

 

По собі районні чиновники, окрім меблів двадцятирічної давнини, залишили ще й гори сміття. Так, із кабінетів РДА працівники селищної ради вивезли два причепи непотребу.

 

Віталій НАЗАРЕНКО, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"