Я – майбутнє України!

Втретє на базі  Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою пройшли навчально-польові збори. Цьогоріч на практиці  закріпили свої знання з предмету «Захист Вітчизни»  172  другокурсника Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та 74  здобувачі освіти із закладів обласного підпорядкування. Зокрема, з Борзнянської,  Городнянської, Черешенської та  Яблунівської  спеціалізованих шкіл-інтернатів І-ІІІ-  ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів, з Ніжинського обласного педагогічного ліцею, Новгорода-Сіверської державної гімназії імені К.Д. Ушинського та Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

 Юні патріоти мали можливість побувати на заняттях із тактики, вогневої підготовки, надання першої медичної допомоги на полі бою та подоланні смуги перешкод. Вперше постріляли з автомата Калашнікова на Гончарівському полігоні, а також взяли участь у   військово-тактичній грі.

      Кількох учасників зборів ми попросили   поділитися своїми враженнями. Аліса Шурига з Черешенської школи-інтернату: « У мене з'явилися нові друзі. На цих польових зборах я вперше стріляла з автомата, з пістолета. Вперше розбирала їх.  Я вперше була на імпровізованій війні.

   - І твої враження?

   - Це було пізнавально. Але уявити, що там десь в АТО таке насправді, то «мурашки» по шкірі. Це так страшно.

    - Твої побажання молоді  і, зокрема, учасникам  цих зборів?

    - Займайтесь спортом,  ведіть здоровий спосіб життя. Але усе це має бути  заради миру, а не заради війни.

   Випускник Ніжинського обласного педагогічного ліцею Володимир Луговський після трьох днів зборів зрозумів: «Щоб стати хорошим захисником Вітчизни, треба багато тренуватися і багато знати».

-  А взагалі мрієш стати військовим?

-  Я хотів би, але не при тій ситуації, яка у нас в країні зараз».

     Між тим, майже  для всіх випускників  Чернігівського ліцею з підвищеною військово-фізичною підготовкою ці збори тільки підтвердили правильність їхнього подальшого  вибору. Зокрема, Микита  Чуджановський ще раз упевнився - «Що він не випадково обрав  професію військового.  Ця робота потрібна у  любий час – і  у мирний, і у  воєнний».

     Традиційно,  під час відкриття навчально-польових зборів,  на Алеї Миру  гості та курсанти ліцею висадили 10 молодих дубків. Посадила дубок і директор Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва Ірина Мельниченко: « Я вже другий рік поспіль саджаю ці дерева і бачу,  як росте те дерево, що посадила торік ось тут, на цій Алеї в пам'ять про тих хлопців, які загинули і, на жаль,  продовжують гинути на Сході нашої країни…  Нехай ці дуби ростуть, міцніють і щоб все було добре в нашій країні».

      І традиційно  по закінченні першого дня зборів  для їх учасників ввечері  відбувся   яскравий патріотично-мистецький захід  під назвою «Я – майбутнє України», підготовлений педагогами та вихованцями  обласного Палацу дітей та юнацтва. Дуже тепло сприймали присутні виступи юних артистів Палацу, а саме:  «Зразкових художніх колективів» -   вокального класу «Натхнення», театральної студії «СТЕМ», естрадно-циркової студії «Скоморохи». А заключним  акцентом заходу став яскравий виступ вокального ансамблю «VIVA».

                          Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва.

                              Дитяча інформаційна агенція «Крила»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"