Врятували жінку, яка впала з мосту


 

5 січня об 11:40 у Чернігові до оперативно-координаційного центру У ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення від рибалок про те, що з автомобільного мосту на трасі Київ-Чернігів у річку Десна впала жінка.

 

На місце події оперативно прибув черговий караул 3-ої Державної пожежно-рятувальної частини та надзвичайники відділення аварійно-рятувальної частини спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області. З'ясувалося, що жінку після падіння у воду віднесло за течією, а згодом правоохоронці та рятувальники дістали її з води та передали працівникам швидкої медичної допомоги. 56-річна жінка у критичному стані перебуває у реанімаційному відділенні 3-ї міської лікарні. Причини та обставини події з'ясовують правоохоронні органи.

Як повідомили на фейсбук-сторінці МВС, правоохоронці отримали виклик про цей випадок на лінію 102.

Коли прибули патрульні, жінка перебувала у воді за 20 метрів від берега, вона майже не рухалася, а мокрий одяг тягнув її на дно річки.
"Кинутися на порятунок, ризикуючи власним життям — єдине правильне рішення, яке могло бути для патрульних у цій ситуації. Тому, не вагаючись, інспектори Олег Пуд та Віктор Удовенчик кинулися у воду, щоб дістати жінку. Ще один напарник Дмитро Даниленко страхував колег з берега, а також викликав швидку й рятувальників. Існувала неабияка небезпека для життя патрульних, адже берег річки був занадто обривистий і втриматися було важко. Утім, це їх не зупинило.", - йдеться у повідомлення. МВС
Патрульним, на щастя, вдалося витягнути жінку з води. Врятовану передали рятувальникам, які віднесли її до карети швидкої. Як зазначили в МВС, жінку шпиталізували до лікарні. Патрульні розповідають, що коли говорили з жінкою, вона сказала, що стрибнула навмисне, адже не хотіла жити.
"Сподіваюся, що врятована оговтається від цього випадку й інакше погляне на своє життя та зрозуміє його цінність. Хоча б тому, що сьогодні троє людей відважно рятували її від загибелі. Патрульні вкотре доводять, що завжди готові допомогти та врятувати. Попри ризики для власного здоров’я і життя.", - йдеться у повідомленні.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"