ПРИЄМНА МІСІЯ

Вручення призу припало на ювілей

Редакція нашої газети вже розпочала передавати призи переможцям розіграшу серед передплатників. Отож інформуємо та інформуватимемо читачів про виконання цієї приємної місії.

Один із суперпризів від газети «Чернігівщина» знайшов свого володаря – Василя Григоровича Макієнка. Саме на його 80-річний ювілей приз і став несподіваним приємним подарунком ювіляру. Якраз у день народження представники редакції вручили йому сучасну електросушарку для овочів та фруктів. Раділи виграшу і дружина та дочка, яка приїхала в гості саме на ювілей батька з Росії, де давно живе. А сам Василь Григорович родом з Ніжина. Закінчив Ніжинський педінститут, здобувши спеціальність вчителя фізики та трудового навчання. Дванадцять років працював у школі селища Линовиця на Прилуччині, а з 1971 року живе і досі працює у Чернігові в системі профтехосвіти області – завідувачем методичного кабінету. Трудовий стаж працюючого пенсіонера вже досяг 62 років! Доводиться ще працювати, бо розмір пенсії, м’яко кажучи, вимагає бажати кращого. У Василя Григоровича є і чотири онуки, і два правнуки, котрі живуть в Росії на Уралі і в Нижньому Новгороді.

Чернігівець 73-річний Дмитро Петрович Заглян, котрий у розіграші призів виграв ранцевий обприскувач, вперше передплатив «Чернігівщину» на півріччя, хоча читає її з дружиною вже давно: раніше просто купував у кіосках. Каже, що дуже цікава газета, читається легко і містить різноманітні матеріали.

Дмитро Петрович родом із села Боденьки на Київщині. Живе у Чернігові з 1967 року. Все життя до пенсії, на яку вийшов у 2005 році, пропрацював водієм вантажного ЗіЛу-130 на комбінаті залізобетонних виробів «Чернігівпромбуду». Разом із дружиною виховали двох дочок, які подарували їм трьох онуків. Вони вже всі дорослі, працюють. Наш передплатник захоплюється городництвом на своїй дачі у Киселівці під Черніговом. І дуже зрадів, що виграв саме обприскувач, який стане у пригоді на городі. Зізнається, що досі нічого не вигравав, оскільки є людиною не азартною, в лотереї ніколи не грав, а звик створювати матеріальні блага власним трудом.

Одержала виграний електрочайник і наша 76-річна передплатниця Галина Андріївна Атрощенко з Чернігова. Родом вона з Хмільниці Чернігівського району. Із 43 років колгоспного трудового стажу 39 років віддала молочній фермі. Була і обліковцем, і дояркою, а після хвороби її перевели на пташник і вже звідти вона у 68 років вийшла на пенсію. Виростили разом із чоловіком трьох дітей. Усі вже одержали вищу освіту і працюють. Чоловік помер. Був ліквідатором аварії на ЧАЕС першої категорії, у забрудненій зоні цілий місяць випилював ліс у складі теслярської бригади. Отримав велику дозу радіаційного опромінення, ставши згодом інвалідом першої групи, втратив ногу і за п’ять років помер.

Нині Галина Андріївна мешкає сама в приватному секторі обласного центру. Діти мають свої квартири неподалік, тож часто разом з онуком та внучкою приходять допомогти по господарству.

Раніше Галина Андріївна нашу газету щотижня купувала в роздрібній мережі. А цього разу пішла на пошту, щоб оплатити комунальні послуги і там, зізнається, ніби щось підказало – треба й газету передплатити, аби додому приносили листоноші. «Передплатила «Чернігівщину», бо вона найбільше подобається. Розповіла синові про те, що надіслала в редакцію на розіграш призів листа з квитанцією. Сказала жартома, що обов’язково виграю. Він лише скептично засміявся у відповідь. А я ж таки виграла! Щиро вам дякую».

Ярослав КАРАНДА, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"