Впіймали злодійку дитячих колясок

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін, протягом кількох місяців поспіль до чергової частини надійшло майже два десятки заяв про крадіжки дитячих колясок та велосипедів, скоєних з території дитячих поліклінік міста.

Оперативники розпочали пошуки зловмисника. Проводилися профілактичні й оперативно-розшукові заходи зі встановлення осіб, причетних до крадіжок. Під час таких відпрацювань поліція затримала чернігівця 1989 року народження, у якого вилучила викрадені велосипед та коляску. Але правопорушник заперечував свою причетність до інших крадіжок, згодом ця інформація підтвердилася.
Правоохоронці продовжували відпрацювання території поліклінік. Саме під час такої операції в око правоохоронців впала жіночка з маленькою дівчинкою, яка прийшла до дитячої поліклініки по вулиці Рокосовського.
Мама з дитиною прийшли пішки, спочатку вони зайшли до поліклініки, потім вийшли і підійшли до імпровізованої стоянки колясок та велосипедів. Далі жінка взяла свою дитину, посадила в чужий велосипед та спокійнісінько поїхала. Через кілька хвилин на вулицю вибігла молода дівчина. Вона почала перепитувати перехожих чи вони бува не бачили велосипеда її дитини.
Оперативники одразу ж зрозуміли, хто причетний до крадіжки. Поліцейські запросили до службового автомобіля потерпілу та поїхали наздоганяти крадійку.
Помітивши жінку з краденим велосипедом, правоохоронці підійшли до неї та запитали про обставини появи у неї цього дитячого транспортного засобу. Жінка почала розповідати, що купила його, що він належить їй, адже велосипед був дівчачій, а її дівчина досить впевнено себе в ньому почувала.
Та коли до крадійки вийшла потерпіла, злодюжка почала поводити себе досить агрессивно - кричала на молоду жінку, але потім все-таки визнала, що це вона його викрала.
Жінку 1979 року народження доставили до поліцейського відділу. Правоохоронці з’ясували, що чоловік затриманої знаходиться в місцях позбавлення волі. Вона мати двох малолітніх дітей – дівчинки 1,8 років та хлопчика 3,5 років, яких вона «по повній» використовувала для здійснення крадіжок.

Коли хотіла викрасти коляску, то брала із собою дівчинку, якщо ж велосипед, то хлопчика. Видивлялася не прикуті ланцюжками дитячі коляски чи велосипеди, а потім саджала у них вже свою дитину та везла до найближчого ломбарду. Вже там без жодних проблем здавала викрадене. Отримані гроші витрачала на власні потреби, адже жінка ніде не працює, і як з’ясувалося пізніше, не збиралася, бо красти для неї виявилося значно легше, а ніж працювати. На рахунку жінки майже 20 крадіжок. Більша частина з них – крадіжки колясок, бо старший хлопчик ходить до дитячого садочку й мати для своїх злочинних цілей не могла часто його використовувати.
Зловмисниця надала правдиві свідчення. Триває досудове розслідування.

Джерело: Час Чернігівський

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"