Вперше за останніх двадцять років до табору «Юний технік» у Количівці можуть приїхати діти


Довгий час табір, до якого раніше з’їжджалися з різних куточків України, пустує. Та нещодавно ним зацікавилися громадські організації: хочуть облаштувати там наметовий табір. Табір перебуває на балансі обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Тут  є дитячі спальні, їдальня, медпункт, спортивні майданчики – всього близько семи гектарів серед лісу. Грошей на утримання табору немає, каже  директор центру Олександр Мисюра. Однак і приватизувати його не можна, це заборонено законодавством. Можна передати в користування іншим комунальним закладам, які мають можливість його відремонтувати, утримувати, або ж здати в оренду. Але також в оренду здати його можна тільки з метою проведення оздоровлення дітей. За словами Олександра Мисюри, він звертався до керівництва області про подальшу долю «Юного техніка».

Одна з громадських організацій, яка зацікавилася табором, – «Північний корпус». Її представник, Максим Дерев’янко, пояснює: вони займаються військово-патріотичним вихованням молоді, тож їм потрібне місце для наметового табору. Нещодавно ж вони звернулися до облради, щоб орендувати табір «Юний Технік»  на це літо.

Табір «Юний хімік» розташований в Іванівській об’єднаній громаді. Її голова, Сергій Гарус, говорить: вони також готові взяти його на баланс. Минулого року подавали звернення до обласної ради.

Контролює передачу табору  в оренду управління комунального майна обласної ради. За словами його керівника Андрія Буніна, вони мають вивчити попит на цей об’єкт. Тож розміщають на своєму сайті та в газеті оголошення.

 

Джерело: pik.cn.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"