Власна справа: захоплення і бізнес


 

Як хобі перетворити на успішний бізнес? Про це йшлося на засіданні клубу в Чернігівському міському центрі зайнятості. Своєю бізнес-ідеєю та секретами успішного ведення бізнесу з безробітними ділилася відома чернігівська майстриня, дизайнер Людмила Заровська. Тема зустрічі «Хенд-мейд - шедеври своїми руками». Цього разу говорили про прикраси ручної роботи зі стрічок та намистин.


За словами майстрині, такі вироби користуються величезною популярністю в модниць. Завдяки своїй унікальності, вони допомагають створити стильний, індивідуальний, елегантний образ. Прикраси ручної роботи - найкращий подарунок до свята для будь-якої жінки. Щоб виготовити, скажімо оригінальне намисто чи браслет зі стрічок і намистин, доведеться докласти трохи праці та завзятості. Загалом цей вид рукоділля, як і решта, вимагає від людини посидючості та акуратності, а головне бажання. Людмила Заровська ознайомила учасників заходу з матеріалами та інструментами потрібними для роботи, технікою виготовлення виробів.


Родзинкою заходу став майстер-клас з виготовлення браслетів. Так, безробітні переконалися, що доклавши трохи зусиль і старання, кожен з них може самостійно зробити чудову прикрасу. Головне обрати для себе ту діяльність, яка була б до душі і могла приносити прибуток.


Олена Пономар

*****

 

Власна перукарня у Світлани Шамрило з Бахмаччини з’явилась завдяки службі зайнятості. Сьогодні вона - успішна підприємниця, а ще не так давно була безробітною.


До Бахмацької районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості жінка звернулася за допомогою в пошуку роботи. Відвідавши семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність та пройшовши профдіагностичне тестування, Світлана зрозуміла, що хоче бути підприємицею та працювати на себе.
Після успішного захисту бізнес-плану на тему «Надання перукарських послуг», безробітна отримала від служби зайнятості стартовий капітал, а саме: допомогу по безробіттю одноразово для започаткування власної справи.


Наразі Світлана успішно працює й отримує величезне задоволення від своєї роботи, а особливо - від вдячних посмішок своїх клієнтів. Люди ж відгукуються про молоду підприємницю, як про професійного перукаря, цілеспрямовану та творчу людину. Всім, хто розпочинає власну справу, жінка радить бути рішучими, наполегливими та вірити в себе і свій успіх. У службі зайнятості найбільша база можливостей і одна з них - започаткування власної справи.


Валентина Федусь

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"