Вкотре наступили на ті ж граблі…


 

Після двох упевнених перемог, зокрема розгрому «Олександрії», наша «Десна» грала на виїзді з «Минаєм», який займав останнє місце в турнірній таблиці. Здавалося б, таку слабку команду, котра в основному опікується безпекою власних воріт, амбітні чернігівці, що претендують на призове місце в Прем’єр-лізі, повинні обігравати легко і невимушено, як на тренуванні. Але ж відомо, що «Десна» не дуже вміє грати з аутсайдерами, долати насичену оборону. По суті, такі ігри даються нашому клубу важко. По приклади далеко ходити не треба – чого варті лише ганебні поразки від ФК «Львів» та «Дніпра», причому дніпропетровцям чернігівці примудрилися програти аж двічі у нинішньому сезоні!


І ось – «Минай», команда, яка демонструє «антифутбол» і бореться за виживання у чемпіонаті, «колекціонуючи» поразки. У першому колі «Десна» з великими потугами ледь вирвала мінімальну перемогу у цього дебютанта Прем’єр-ліги. До того ж, та гра виявилася скандальною, адже деякі футбольні експерти звинуватили арбітра зустрічі у грубій помилці, що, власне, призвело до голу у ворота новачка. Твердження – спірне, як на мене, жодних порушень у тому ігровому епізоді не було… Втім, тепер «Десні» випала нагода довести, що вона – все-таки сильніша.
Однак чернігівці, на жаль, повторили свій «подвиг», – знову наступили на ті ж граблі і ганебно поступилися аутсайдеру з рахунком 1:3. Програвали 3:0, але від розгрому «Десну» врятував Імереков, який пробив головою після кутового біля воріт господарів.
Звісно, можна виправдовуватися, що за «Десну» не грав хворий Андрій Тотовицький, який неодноразово виручав свою команду. Але одразу хочеться запитати – чому ж у нашому клубі немає альтернативи Андрієві? Де яскраві, справжні, харизматичні лідери, здатні повести за собою колектив?!
На мій погляд, «Десні» не вистачило креативної, змістовної і тактично грамотної гри. Бо те, що ми бачили впродовж двох таймів, було навалою, а не ефективною грою. Натомість суперники, які грали від оборони, без проблем, заздалегідь розгадували всі однобокі дії чернігівців, котрі нічим не вразили, не придумали нічого нового, несподіваного, що враз поставило б господарів у тупик і змусило капітулювати.
Пригадуєте, як досягла успіху «Десна» в матчі з «Олександрією»? Наче і безнадійна ситуація була у Імерекова в штрафній, але він раптом пробив… п’яткою. А наприкінці зустрічі подібний гол забив Тотовицький! Гуцуляк не став віддавати пас партнеру (чого логічно очікували суперники), а сам пішов на кількох футболістів, стрімко обіграв їх і знову вчинив несподівано – хоча й опинився в незручному місці, на краю поля, не став робити прогнозований навіс у штрафну, а пробив, закрутивши м’яч у дальню дев’ятку. Шедевр!
Чому ж наша команда не грала так із «Минаєм», а дії Гуцуляка та його партнерів – скажімо, Дегтярьова, Коноплі та Безбородька, нагадували лише бліду тінь тієї попередньої переможної зустрічі? Чому ж амбітному клубу досі так не вистачає стабільності?!
Це – запитання до тренера «Десни» Олександра Рябоконя… Хоча він, після такої приголомшливої поразки, все ж чесно визнав, що «Минай» цього дня був наразі кращим.

Сергій КВІТНИЦЬКИЙ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"