Військовослужбовець із Сосниці врятував підлітка


 

На Коропщині військовослужбовець Ігор Кучерявий врятував 15-річного хлопчика, який мало не потонув у річці. Це сталося неподалік Мезина. Чоловік саме вирішив скупатися в спекотний день і почув, як хлопчик кличе на допомогу. На щастя, Ігор Іванович швидко зреагував і витяг його на берег, чим врятував життя підлітка.

Ігор Кучерявий із Сосниці більшу частину свого життя працює в Сосницькому райагролісгоспі. У день повномасштабного вторгнення чоловік, як завжди, був на роботі. Працювали на одній із ділянок у лісі поблизу села Рудня. Та дізнавшись, що ворожі війська зайшли до рідного селища, він разом з колегами, лишивши техніку в лісі, поїхав до Сосниці.

«Вже о чоетвертій годині вечора по Сосниці їздили російські танки, – згадує Ігор Іванович. – Каталися по селищу, шукали виїзд на московську трасу. Потім всією колоною поїхали у бік Мени. Та мосту на Чернігів вже не було, і під Макошиним наші військові їх добряче потріпали, тому вони знову повернулися в Сосницю. Декілька днів вони в нас були, а коли стало зрозуміло, що від нас їм немає шляху, поїхали. Їхньою метою був Київ».

Разом зі своїми колегами ввесь час, поки тривали бойові дії, Ігор Іванович ходив чергувати в лісгосп. Пиляли дрова в пекарню, в лікарню. Чим могли, тим і допомагали. Тоді ж борошна у громаді не було, то хлопці їздили по нього в Шостку.

Після відходу з Сосниці російські військові покидали свою техніку, яку працівники лісгоспу позбирали по всій території селища.

«Російські військові, коли поспіхом відходили, то лишили свої машини, – розповідає чоловік. – Ми всю ту техніку, справну і несправну, попритягували в лісгосп. А потім передали їх нашим збройним силам».

На початку літа Ігоря Івановича призвали до війська. За фахом він – водій, колись вчив їздити офіцерів. Наразі його вміння необхідні в армії, тому чоловік без жодних сумнівів став до служби. Хоча в бойовий діях участі ще не брав, проте життя дитині вже врятував.

«Десь ще на початку липня ми з побратимами пішли по хліб у Мезин. Спека була неймовірна, і я вирішив скупатися – там якраз затока Десни. Почав плисти, почув дитячий голос, який кликав на допомогу, – згадує чоловік. – Я підплив до хлопця, взяв під руки і витяг на берег. Там було троє дітей, вони пасли корів і вирішили скупатися. Олегу – хлопчику, який тонув – 15 років. На березі він трохи відкашлявся і отямився остаточно. Розповів, що в їхній сім’ї – троє діток. Матір їх виховує сама. Не знаю, чи знає мати про цей інцидент чи ні. Та як би там не було, головне – що дитина жива».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото Ігоря Кучерявого

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"