Викрадачі мобільних телефонів ризикують потрапити за грати на шість років

Сорокарічного чоловіка, який посередміста пограбував молодого хлопця затримала міліція, повідомляє СЗГ УМВС України в Чернігівській області.

Постраждалий розповів, що його пограбували двоє невідомих. Один із них відібрав у хлопця телефон і швидко покинув місце злочину. Інший же злочиниць лишився із постраждалим і продовжив конфлікт.

Вночі на одній з вуличок в центрі Ніжина під час охорони громадського порядку працівники міліції зі складу групи швидкого реагування побачили молодиків, що конфліктували між собою. Коли міліціонери зупинилися, щоб з’ясувати ситуацію, один із них почав втікати.

Міліціонери зреагували миттєво і одразу ж затримали утікача. У нього правоохоронці виявили бойовий пістолет «СZ» (чеська збройовка), споряджений 7 патронами калібру 9 мм.

Затриманий чоловік — ніжинець. Раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбійний напад.

За деякий час на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Ніжинського міськвідділу.

Іншого учасника пограбування працівники карного розшуку затримали наступного дня. Він у всьому зізнався та надав правдиві свідчення. Телефон вилучений.

За словами начальника Ніжинського міськвідділу Олександра Шипілова, зараз працівники міліції з'ясовують усі обставини справи, підозрюваних перевіряють на причетність до інших злочинів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 186 Кримінального кодексу України (грабіж) та за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання зброї та боєприпасів).

Зловмисникам загрожує від 4 до 6 років позбавлення волі. Слідство триває.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"