ДОСВІД

Вихованці дитячого садочка збирають урожай

 

Днями вихованці Ніжинського ДНЗ №13 «Берізка» разом зі своїми вихователями збирали на власній присадибній ділянці вирощену з любов’ю соковиту й запашну, вітамінну городину.

 

«Кожна група має невеличку грядочку. На городі малята можуть спостерігати, як ростуть овочеві культури та прянощі, доглядати за ними. Це особлива галузь пізнання, – розповідає завідувачка дитячим садочком Наталія Примушко. – Ця робота зазвичай викликає неабияку зацікавленість у дітей. За умови належної організації вона є джерелом позитивних емоцій, сприяє їхньому інтелектуальному, естетичному та фізичному розвитку. Це дуже важливо для міських дітей, які не завжди мають змогу побувати на сільських городах. Те, що росте на власних очах – неоціненне!».

Ніжинська «Берізка» може похизуватися не лише вирощеними овочами, а й фруктами, які працівники дитячого навчального закладу збирають у власному саду і майже цілу зиму частують ними вихованців: варять компоти, узвари, печуть пиріжки зі смачною начинкою.  

«Вітаміни для дітей – це запорука здоров’я. Наші вихованці смакують стравами без різних там добавок та нітратів. Помідорчики, огірочки, кабачки, гарбузи, морква, буряки, зелень – все у нас своє. Наш город невеликий – соток шість. Насамперед, це дослідно-наочний посібник для малечі», – наголосила Наталія Миколаївна.

Завдяки невтомній праці колективу ДНЗ «Берізка» стіл вихованців завжди урізноманітнений і корисний. А малеча задоволена і здорова!

До речі, вищезгаданий дошкільний навчальний заклад – єдиний в області з пріоритетним напрямком роботи національного виховання за Концепцією Софії Русової.

 

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"