Відкрили перше модульне містечко


 

У Новоселівці Киселівської громади відкрили перше у Чернігівській області модульне містечко. Конструкції для нього, за домовленостями з Мінрегіоном, безкоштовно надав уряд Польщі. Тут житимуть люди, які втратили житло внаслідок бойових дій.

 

Участь у заході взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. За словами Бартоша Ціхоцкі, подібних містечок в Україні вже десять. Співпрацюватимуть і надалі в напрямі забезпечення житлом українців.
Містечко розраховане на впевнене проходження зими. У ньому встановлено 4 блоки модульних будинків на 88 житлових кімнат (для 352 осіб). У кожному блоці є окремі чоловічі та жіночі душові, туалети, їдальня, ігрова для дітей. Перелік осіб, які заселятимуться, формує Киселівська громада. Нині ордери вже отримали 280 новоселівців.
Олексій Чернишов наголосив, що це житло — для тимчасового проживання. За рік місцева влада та уряд мають розв’язати питання постійного житла для постраждалих. Крім того, місцева влада бере на себе утримання містечка: його жителі не платитимуть ані за проживання, ані за комунальні послуги. Не платитимуть місцеві і за проведення експертизи будинків. Наразі триває обстеження об’єктів, які потребують капітального ремонту.
Забезпечити жителів модульного містечка побутовою технікою допомогла громадська організація «Своїм», а продукти харчування надало Посольство Ізраїлю в Україні.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"