Відбувся Регіональний інноваційний форум


 

22 листопада в Чернігові відбувся Регіональний інноваційний форум «Формування ефективної інноваційної екосистеми як складової інвестиційного розвитку регіону», що відбувся на базі АТ «Полікомбанк».
 

Участь у форумі взяли голова обласної держадміністрації Андрій Прокопенко, заступник голови правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Яна Підлісна, голова АТ «Полікомбанк» Микола Тарасовець, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, науковці, автори startup-проектів, експерти із впровадження інновацій, представники інвестиційно-фінансових установ, консультанти у сфері захисту інтелектуальної власності, підприємці, працівники засобів масової інформації.

Мета Форуму - популяризація інноваційної діяльності, сприяння комерціалізації наукових досліджень і розробок, створення комунікаційної платформи для налагодження ефективного діалогу науковців та бізнесменів, пошуку інвестиційних ресурсів та додаткових джерел фінансування перспективних інноваційних проектів.

У своєму зверненні до учасників зібрання перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук наголосив, що сучасне суспільство, завдяки інноваціям та стартапам, розвивається дуже стрімко. Бо це вже не мета, а реальність життя. Від імені обласної ради він щиро привітав присутніх із початком роботи Регіонального інноваційного форуму та висловив сподівання, що напрацьовані ними ініціативи послужать прискоренню технологічного і соціально-економічного розвитку Придесення та всієї України.

Виступаючий зазначив, що обласна рада також не стоїть осторонь позитивного вирішення інноваційних питань в регіоні. На сесіях нинішнього скликання з метою ефективної реалізації державної регіональної політики, сприяння технологізації Сіверського краю прийняті відповідні рішення. Зокрема, одним із них обласна рада створила Агенцію регіонального розвитку Чернігівської області та виступила її співзасновником. І тепер ця фундація є важливим осередком взаємодії між державним, приватним та громадським секторами та активно працює в напрямку підвищення конкурентної спроможності місцевих виробників, формування інвестиційного іміджу краю на всеукраїнському та світовому рівнях.

Успішним прикладом роботи Агенції є реалізація проекту капітального ремонту будівлі комунальної власності під Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Чернігівської області.

Виступаючий висловив упевненість, що завдяки інноваціям та стартапам, економіка та соціальна сфера Чернігівщини все далі міцнішатиме, та заодно побажав учасникам форуму успішної роботи.

Присутніх також привітали голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко та заступниця голови правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Яна Підлісна. Було зазначено, що Регіональний інноваційний форум - це місце зустрічі новаторів, науковців, підприємців, органів влади та майданчик для обговорення технологічних трендів, обміну досвідом і презентації інноваційних рішень з метою розвитку власного потенціалу та налагодження співпраці з розробки інноваційних проектів і стартапів.

В ході зібрання було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між Державною інноваційною фінансово-кредитною установою та Чернігівською обласною державною адміністрацією.

Сьогоднішній форум пройшов у 3-панельному варіанті за темами: «Екосистема інновацій: наука – інновації – бізнес. Комерціалізація інновацій та трансфер технологій»; «Фінансові інструменти підтримки розвитку інновацій і підприємництва»; «Регіональна інфраструктура для розвитку підприємницьких ініціатив та створення інноваційних продуктів».

Також на Форумі у рамках конкурсу «Краща інноваційна розробка регіону» відбулася презентація проектів-переможців та нагородження їх авторів.

Як результат, сьогоднішній Регіональний інноваційний форум став майданчиком для обговорення технологічних трендів, обміну досвідом і презентації інноваційних рішень з метою збагачення власного потенціалу та налагодження взаємодії з партнерами з усіх куточків держави задля важливої мети – зміцнення економіки та підвищення рівня технологізації України до найкращих світових зразків.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"