Вибори посунули весняні канікули

Вибори президента внесли свої корективи в терміни весняних канікул для чернігівських школярів. Для них канікули розпочнуться з 28 березня і триватимуть до 2 квітня, але є винятки.

Ще в лютому під час наради директорів шкіл в Управлінні освіти Чернігівської міськради було визначено, що оптимально зробити канікули в цьому році з 28 березня по 2 квітня. Це пов’язано з тим, що у більшості шкіл міста розташовуються виборчі дільниці. Винятком став лише 15 ліцей. В цьому навчальному закладі канікули будуть з 25 по 31 березня. Адже виборча дільниця тут не розташована, проте саме в цей період навчальний заклад приймає у себе Всеукраїнську олімпіаду з англійської мови.

Весняні канікули 2019 року Міністерство освіти радить проводити з 25 березня по 7 квітня. Графік шкільних канікул встановлює кожен навчальний заклад самостійно, відповідно до Закону України «Про освіту». При цьому загальна тривалість канікул протягом року не повинна перевищувати 30 днів.
Нині строки канікул тільки рекомендуються Міністерством освіти, а остаточне рішення про терміни та тривалість канікул ухвалюють навчальні заклади, відтак учні різних шкіл області відпочиватимуть у різний час, однак виключно у рекомендованих рамках.
 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"