Весняні турботи добрянських лісівників


 

Лютий видався теплим, тому наприкінці місяця добрянські лісівники розпочали посадку лісових культур. У всіх лісництвах ця робота проходила організовано й досить активно. Намагалися впоратися, поки земля зберігає вологу. І вже на кінець березня держлісгосп завершує весняну кампанію. За планом це 130 гектарів молодих насаджень.

 

Посадковим матеріалом лісогосподарське підприємство забезпечило себе власними силами. Сіянці сосни брали з тимчасових лісових розсадників, коробів та теплиць, а саджанці берези-дички лісівники заготовляли на ділянках, залишених під природнє поновлення у лісокультурному фонді.

Лісівники працюють у безперервному, замкненому циклі: зрубали – на місці висадили новий ліс – висіяли насіння у розсаднику – виростили сіянці – знову посадили їх.

Про майбутні ліси в ДП «Добрянський лісгосп» дбають протягом всього року. Сповна використали його трудівники і цьогорічну весну для відновлення і примноження лісових ресурсів Чернігівщини. Весняну кампанію з посадки лісу проводили всі сім лісництв держлісгоспу, які не лише виконали, а й перевиконали планові показники весняної посадки. Так, при плані 130 га фактично висаджено нові культури на площі 144 га, переважно сосни звичайної. Також у лісокультурному фонді провели доповнення лісових культур посадки минулих років на загальній площі 174 га при запланованих 150 га.

Подбали вже й про насіннєвий матеріал для закладання у лісництвах лісових розсадників, теплиць та коробів: заготовили 350 кг насіння сосни звичайної при планових 100 кг та заготовили 500 кг жолудів дуба звичайного. А загалом планують закласти розсадники, теплиці та короби, в яких посіяти на 1,3 га насіння сосни звичайної.

 

За інформацією ДП «Добрянське лісове господарство»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"