Вдарили ремонтом – по бездоріжжю


 

У квітні відновлено роботи з ремонту дороги Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня. І зараз у процесі оновлення 45 кілометрів від Монастирища до Нового Бикова на Бобровиччині.

 

Ця дорога ремонтується уперше за півстоліття, що минули з часу її побудови. Прогресуюча ямковість, сітка тріщин, викривлення покриття та суцільні руйнування тривалий час спричиняли значний дискомфорт для водіїв. Аби здолати ці важкі 45 кілометрів доводилося витрачати не менше години.

Як відомо, дорога сполучає дві регіональні траси Р-67 (Чернігів–Ніжин–Прилуки–Прирятин) і Р-68 (Талалаївка–Ічня–Тростянець–Сокиринці) з національною автотрасою Н-07 (Київ–Суми–Юнаківка). Вона і забезпечує рух транзитного транспорту, в тому числі великовагового вантажного, і веде до відомих об'єктів історико-культурноїспадщини та природно-заповідного фонду, серед останніх– Ічнянський Національний парк.

Ремонт дороги розпочали ще у жовтні 2020 року. Тоді встигли зробити трохи більше 17 кілометрів дороги з шаром регенерації та вирівнюючим шаром з асфальтобетону. Нині продовжують відновлювати покриття. Працює ресайклер. Біля села Галиця розпочалися роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття. Залучений незалежний технічний нагляд за якістю виконання ремонту.

В процесі робіт дорога посилюється та робиться більш витривалішою до сучасних транспортних навантажень. Старий зношений шар дорожнього покриття знімається на 10 см, влаштовується нова більш жорстка основа зі щебеневої суміші укріпленої цементом, товщина шару - 22 см. Зверху укладається два шари асфальтобетону: вирівнюючий – 12 см, верхній – 5 см. Узбіччя будуть укріплені на ширину в один метр. Також проводитиметься розчистка та ремонт водопропускних труб.У Галиці відремонтують два мости, а у Макіївці розберуть міст над суходолом та зроблять насип. Для комфорту водіїв та пасажирів передбачені нові заїзні кишені та зупинки для транспорту, встановлення нових автопавільйонів. Для безпеки руху встановлять дорожні знаки, бар'єрне огородження, напрямні пристрої, нанесуть розмітку, влаштують штучне освітлення в населених пунктах.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"