В українські ВНЗ вступатимуть за новими правилами

 

 Міністерство освіти і науки опублікувало оновлений проект Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році.

У документі було перероблено частину положень, змінено - найчастіше у бік спрощення - визначення термінів. Так, помітного скорочення зазнало визначення ваучера (документа, встановленого Законом "Про зайнятість населення", що дає право на перепідготовку або підготовку на наступному освітньому рівні), про який в Умовах прийому нинішнього навчального року не згадувалося взагалі. Частково скорочено визначення вступного іспиту, зникла згадка дослідницького університету, зате з`явилося визначення співбесіди.

Згідно з оновленим документом, рішення приймальних комісій має бути оприлюднено на інформаційних стендах та офіційних веб-сайтах ВНЗ "як правило, у день прийняття, але не пізніше наступного дня після прийняття". З`явилася норма про те, що підготовка спеціалістів медичного та ветеринарно-медичного спрямування може здійснюватися на основі повної загальної середньої освіти.

Терміни підготовки правил прийому до вишів збільшено: якщо раніше навчальний заклад мав затвердити їх до 15 листопада 2013 року, то тепер - до 25 числа. Також змінено терміни визнання в Україні іноземних документів про освіту, цього разу в бік скорочення: якщо раніше на нострифікацію відводився рік, то тепер - від 1 до 4 місяців.

 

за матеріалами ZN.UA

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"