В сусіднє село аж… 150 км

Автодорога Сосниця – Шаповалівка з 23 квітня перекрита повеневими водами. Так відбувається чи не щороку. Ось і цієї весни раптом „збільшилася” з 5 км до… 150 км відстань між сусідніми селами Мале Устя  і Велике Устя (Сосницький район). 

 

Тут є автомобільний міст. Стоїть, як кажуть, немов гора. Та під’їхати до нього з боку Сосниці не можна. І, щоб дістатися автотранспортом на інший берег Десни, слід проїхати мостом через Десну поблизу селища Короп, та дорогами трьох сусідніх районів.

Сосницькій міст недосяжнийРіч у тім, що шлях до мосту через ріку Десну пролягає занадто низьким насипом. Тому нині через насип на ділянці протяжністю до сотні метрів „перекочується” вал води. Чи то чиясь «світла» голова його так робила проект, чи то під час будівництва занадто багато матеріалів пішло «наліво»… Нині через те потерпають незліченні непричетні.

Транспорт на під’їзді до мосту, перед залитою ділянкою, зустрічає наряд ДПС. ДАІшник, представившись старшим лейтенантом Опанасенко, каже, що їхати не варто. Адже глибина води на дорозі доходить до 25 сантиметрів і в салоні «килимки будуть плавати».

Аж ось назустріч, крізь водну перепону, наблизився аналогічний легковий автомобіль. І справді, за словами водія, авто довелося підмочити.

Проїжджають тут (поки що) фури та інші вантажівки, мікроавтобуси й фургони. Місцеві жителі в чоботах поволі проїжджають велосипедами. Або ж користуються для подолання потоку послугою якої-небудь попутної машини.

За даними обласного гідрометеоцентру, пік весняної повені в цих місцях очікується 7-10 травня.

На фото: Водій джипа з російськими номерами вимірює глибину ногами

Іван КОВТУН, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"