В Прилуках заснували премію для прозаїків

В наступному, 2014 році у Прилуках визначиться перший лауреат літературної премії імені Анатолія Дрофаня, заснованої міською радою з метою вшанування пам’яті видатного земляка, відомого українського письменника.

Ця премія буде присуджуватися раз на три роки, нею відзначатимуться прозові твори місцевих літераторів та жителів інших регіонів України, які мають прилуцькі корені, або ж чия літературна діяльність пов’язана з творчістю Анатолія Дрофаня чи Прилуччиною.

Кандидатів на здобуття премії ім. А. Дрофаня можуть висувати державні установи, заклади освіти, культури, творчі спілки тощо. Також можливе самовисування.

Конкурсні матеріали на розгляд журі необхідно подати у період з 1 червня по 1 вересня наступного року. Згідно положення конкурсу, роботи  (друковані видання чи книги) подаються у двох примірниках, до них також додаються коротка рецензія та відгуки професійної критики, або ж публікації в пресі (якщо такі є).

Ім’я лауреата премії, котрий отримає диплом та грошову винагороду, стане відоме 17 листопада 2014 року, в день народження Анатолія Дрофаня.

Роботи на здобуття премії ім. А. Дрофаня прийматимуться у Прилуцькій міській бібліотеці ім. Л. Забашти та у відділі культури Прилуцької міської ради.

Анатолій Дрофань народився в 1919 році в Прилуках, але через п’ять днів після його народження родина переїхала до Ічні, куди його батька-залізничника перевели на роботу.

Літературна діяльність письменника була дуже плідною: він працював в українських газетах і журналах, видав 15 книг. Визнання читачів Анатолію Дрофаню принесли романи «Таїна голубого палацу», «Буремна тиша», документальна повість «Коли ми красиві», збірки оповідань «Троянди», «Альбіон», «Земля для квітів». 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"