В області продовжується робота з роздільного збирання побутових відходів

5 червня у приміщенні Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації відбулась робоча нарада з питань здійснення роздільного збирання побутових відходів, їх сортування та переробки.

У нараді взяли участь представники Ніжинської, Прилуцької, Чернігівської міських рад, обласного управління «Чернігівекоресурси» ДП «Укрекоресурси», ПП «Гран Пласт», ПП «Чернігів-Вторма», громадської організації «Смітько».

У ході засідання було розглянуто питання сучасного стану надання послуг зі збирання та утилізації твердих побутових відходів, в тому числі використання їх як вторинної сировини, перспективи на майбутнє. Також було обговорено можливості вирішення проблемних питань з централізованого збору побутових відходів у сільській місцевості.

За підсумками наради було вирішено взяти до відома обговорену інформацію, надати рекомендації місцевим органам самоврядування віднайти можливості для розширення простору роздільного збирання твердих побутових відходів з метою використання їх як вторинної сировини.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"