Український вибір: піар на двох за …. 25 копійок.     

Саме стільки, за рішенням  Печерського районного суду, має заплатити письменниця Оксана Забужко компенсації «моральних збитків» лідеру «Українського вибору» Віктору Медведчуку.

Коли письменниця через ЗМІ звинувачувала Медведчука у причетності до розгону Майдану в ніч на 1 грудня, вона не могла не знати, що в разі подання на неї до суду, - не зможе доказати висунуте нею звинувачення документальними фактами. Але пішла на «героїчний» вчинок. Бо, напевно, розуміла й те, що Медведчук не зніме з неї «останню сорочку», якщо подасть до суду і виграє. Зате який кінцевий результат?! За 25 копійок піар на двох на всю Україну і значно ширше – Інтернет про цю «сенсацію» розтрубив на весь світ. 

Раніше Віктор Медведчук стягнув через суд ще одну «бомжацьку» компенсацію (одну гривню) з Лідера опозиції Арсенія Яценюка. Той теж звинуватив опонента  задля піару на двох. Правда, довелось заплатити компенсації в чотири рази більше, ніж ото письменниці присудили. Але не біда: на Майдані й по тисячі подають, а то  якась там гривня…

У світі, та й Україні, існує практика, коли гроші, виграні через суд на моральну компенсацію, передають в дитячі будинки, інтернати для інвалідів і одиноких людей похилого віку, іншим нужденним… Від цього користь конкретним людям і гальмовий механізм для любителів гучних заяв, що потім виявляються недоказовими і роблять політичних пройдисвітів ще більшими «героями».

Медведчук у союзі з опозиціонерами вчить українців іншому – як на дурняк  можна підняти свій імідж, заощадивши купу грошей. Оце вибір! Куди тому європейському! 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"