У Варві знижують тарифи на воду

Влітку наше видання повідомляло про роботу Варвинської районної громадської організації «За права споживачів», яка домагалася перевірки економічного обґрунтування тарифів на воду та водовідведення, які були встановлені виконкомом Варвинської селищної ради 29 березня 2013 року. На початку серпня, після перевірки обласною робочою групою економічної обґрунтованості тарифів, було рекомендовано Варвинській селищній раді зобов’язати КП «Господар» перерахувати тарифи у відповідності  з виявленими порушеннями в напрямку зменшення.

Днями  КП «Господар» оприлюднило  інформацію про зміну тарифів (що були розроблені з урахуванням зауважень) у місцевій газеті, аби мешканці Варви могли внести свої зауваження та пропозиції – щоб їх було враховано при встановленні нових тарифів на засіданні виконкому селищної ради.

Коментуючи ситуацію, депутат Варвинської селищної ради, член громадської організації «За права споживачів» Дмитро Павленко зауважує: «Варвинським селищним головою в період застосування економічно не обґрунтованих тарифів була проявлена бездіяльність в питанні призупинення дії цих тарифів, чим нанесено істотну шкоду як громадянам, так і державі (бюджетним організаціям – як споживачам, та державному і місцевому бюджетам, в частині відшкодування субсидій та пільг). З цього приводу ВРГО «За права споживачів» звернулася до Варвинської селищної ради та до Варвинського РВ УМВС України в Чернігівській області».

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"