У Слобідці облаштовують свій музей АТОвців


 

У селі Слобідка Новгород-Сіверського району продовжують облаштування музею воїнів АТО. Вже замінили дах, облаштували територію. Оскільки будівля поки що не перебуває на балансі сільради, кошти на всі ці роботи надали меценати та небайдужі люди.

 

Музей був створений минулого року в хаті, де народився та виріс Ігор Медвідь, який пішов на війну добровольцем і загинув. Облаштування музею продовжують й досі.

«Минулого року ми разом з завідувачкою клубу вирішили створити на території нашої сільради музей, присвячений хлопцям, які воювали на Сході України. Символічно, що ми його відкриємо в хаті, де жив Ігор Медвідь, – говорить голова Блистівської сільської ради Віталій Довбня. – Планується, що поруч з речами Ігоря будуть розміщені й інші речі, які належать АТовцям із нашої громади та Новгород-Сіверського району. Це пам'ять про хлопців, які воювали, а дехто і поклав своє життя ради нас з вами, ради цілісності нашої країни».

Голова каже, що роботи ще дуже багато, але поки будинок не перебуває на балансі сільради, вони по закону не можуть виділяти гроші з бюджету громади. Проводять ремонт за кошти благодійників.

«Облаштовували територію навколо музею, так заразом і дах зробили, бо він протікав, – продовжує сільський голова. – Гроші на ці роботи надали небайдужі. Ми вже зробили стелажі, зібрали деякі експонати для музею. Звісно, потрібний і косметичний ремонт, але поступово ми його зробимо. Наразі ми розробляємо туристичний маршрут, у який увійде й наш музей Героїв АТО».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"