У Рудьковського нарахували $261 мільйон

Журнал Forbes Україна склав рейтинг 20 найбагатших народних депутатів.

На дванадцятому місці — наш земляк Микола Рудьковський, депутат ВР від Прилуцького мажоритарного виборчого округу №210, член депутатської фракції Партії регіонів.

У Миколи Рудьковського Forbes нарахував 261 мільйон доларів. Заклятий друг Миколи Миколайовича Нестор Шуфрич на сходинку вище. Він на одинадцятому місці з капіталом 273 мільйони доларів.

 Окрім Рудьковського, земляків-мільйонерів у рейтингу немає. «Нинішній лідер рейтингу — засновник корпорації Roshen Петро Порошенко (№7, 1,6 млрд. дол.). За рік він збільшив свій статок на рекордні для депутатів-мільйонерів 60 відсотків — до 1,6 млрд. дол. Зростання відбулося за рахунок поліпшення показників продажу Roshen, зокрема, за межами України», — пише Forbes.

У рейтинг не увійшов регіонал Андрій Веревський (1 млрд. доларів), власник компанії «Кернел», у складі котрої варвинське СТОВ «Дружба-Нова». Веревського Вищий адмінсуд України позбавив мандата за суміщення роботи в парламенті з бізнесом. Позов подавав спікер BP Володимир Рибак.

Також у рейтинг парламентських багатіїв не потрапив засновник Smart Holding Вадим Новинський (1,9 млрд. доларів), цього року він прилітав вертольотом у Сеньківку Городнянського району на традиційний фестиваль слов'янської дружби. Новинський прийме присягу народного депутата у вересні вже після того, як Forbes провів свої підрахунки.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"