У Прилуках будуть діяти нові Правила благоустрою території міста

На нараді по питанню розробки Правил благоустрою території міста Прилуки міський голова Дмитро Васильович Барнаш запропонував взяти за основу “Правила благоустрою території міста Вінниці” з вилученням інформації щодо об’єктів, відсутніх у місті Прилуки.

В ході обговорення вносилися пропозиції щодо поводження з відходами, утримання зелених насаджень у населених пунктах, умов визначення прилеглих територій земельних ділянок та об'єктів нерухомості, заборони паркування транспортних засобів на “зелених зонах” та інше.

Ніязов Р.Ю., Барнаш Д.В., Назім В.І. обговорили та погодили пункт проекту Правил утримання території міста Прилуки: “Власник об'єкта благоустрою за поданням його балансоутримувача щорічно затверджує заходи з утримання та ремонту цього об'єкта на наступний рік та передбачає кошти на виконання цих заходів. Балансоутримувач об'єкта благоустрою несе повну відповідальність за виконання затверджених заходів у повному обсязі”.

Бойченко А.Г. повідомив, що згідно Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України забороняється згрібати опале листя в паркових зонах міста, а також скошену траву невеликого розміру з метою збереження ґрунту.

Ходюк В.Г. унесла пропозицію щодо заборони насадження високорослих дерев під лініями електропередач.

Назім В.І. уніс пропозицію доповнити розділ “Порядок здійснення благоустрою, утримання об'єктів та елементів благоустрою підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами - суб’єктами підприємницької діяльності, що здійснюють окремі види діяльності” пунктом щодо зобов’язання суб’єктів господарської діяльності відновлювати тверде покриття тротуарів асфальтобетонною сумішшю або фігурними елементами мощення в разі його пошкодження, руйнування чи зносу з визначенням критеріїв його задовільного стану.

Ряжечкіна Л.А. унесла пропозицію доповнити пункт “Порядок здійснення благоустрою, утримання об'єктів та елементів благоустрою під час будівництва, земляних, монтажних, ремонтних та інших робіт” підпунктом щодо вимоги забезпечення безрозривного тротуарного покриття біля об’єктів будівництва чи переобладнання з улаштуванням тротуарного покриття і між об’єктами.

Кубрак Л.О. підняла питання надання права громадянам порушувати Правила благоустрою території міста Прилуки в частині розміщення на зелених зонах будівельних матеріалів на час проведення будівельних робіт.

Барнаш Д.В. підняв питання визначення механізму стягнення збору за проїзд територією міста важковагового автотранспорту з метою участі його власників у відновленні автомобільних доріг міста.

Зауважив про необхідність доопрацювати проект Правил благоустрою території міста Прилуки та розпочати процедуру оприлюднення регуляторного акту.

Міський голова доручив заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сивенку О.І. підготувати на чергову сесію міської ради проект рішення про включення Правил благоустрою території міста Прилуки (в новій редакції) в план регуляторної діяльності на 2014 рік.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"