У Носівці відкрито нову школу


 

1 вересня в Чернігівській області, вперше з 2012 року, відкрилась нова школа у Носівці.

 

Носівська ЗОШ №5 тривалий час мала статус довгобуду, зводити її почали ще в далекому 1989 році та так і не змогли добудувати. Цього ж року її включили до Програми “Велике будівництво” і завдяки цьому масштабний об’єкт було завершено.

Новий навчальний заклад, площею 4870 кв.м., повністю відповідає вимогам концепції “Нової української школи”: розрахований на 520 учнівських місць та забезпечений професійним педагогічним колективом. Загалом в школі є 25 сучасних навчальних аудиторій, 2 майстерні з дерево та металообробки, бібліотека, спортивна та актова зали, комфортна їдальня та спортивний майданчик зі штучним покриттям. Крім того, проєктом передбачено теплопостачання школи від твердопаливної та газової котелень.

Що стосується коштів, то кошторисна вартість проєкту – 57,42 мільйонів гривень. З них – 26,1 мільйонів гривень кошти Державного фонду регіонального розвитку України. 4,3 мільйонів гривень – кошти місцевого бюджету. 27 мільйонів гривень – кошти державного бюджету попередніх років.  

Також в цьому році 7,5 мільйонів гривень буде виділено в рамках програми «Спроможна школа». Крім того, фінансову допомогу у розмірі 1,5 млн гривень для облаштування внутрішніх приміщень та актової зали надали меценати.

Відкриття школи дасть змогу зменшити перевантаженість міських шкіл м.Носівка та перевести учнів до новозбудованої школи №5.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"