У Менській лікарні – нове відділення

У Менській районній центральній лікарні почало працювати приймально-діагностичне відділення. Його створили, щоб кожний пацієнт зміг якнайшвидше отримати медичну допомогу, не чекаючи на оформлення і «поселення» у відділення.

«Ми сформували це відділення для надання екстреної допомоги нашим хворим і для всіх  обстежень у приймальному відділені, – розповідає головний лікар Петро Хомрач. – У кожній лікарні тепер діють приймальні відділення, які приймають як планових, так і ургентних хворих. Та наші приймальні відділення не зовсім пристосовані для швидкого надання медичної допомоги. Адже поки вирішать, в якому саме відділенні розмістити  хворого, поки принесуть діагностичну апаратуру з іншого відділення - все це час. А іноді кожна секунда дорога, коли йдеться про життя. У новому ж відділені ми своїми силами облаштували палату на два ліжка. Тут працюватиме кабінет прийому хворих, є приміщення для очікування пацієнтів і тих, хто їх супроводжує, оглядова кімната, маніпуляційний кабінет, операційна для малих хірургічних втручань, палата надання невідкладної медичної допомоги та проведення екстреної діагностики. Відділення оснащене сучасним медичним устаткуванням, переносним УЗД-апаратом, електрокардіографом, дефібрилятором, наркозним апаратом.

Коли хворий перебуває в критичному стані, його відразу, без оформлення, розмістять у цій палаті і зроблять всі необхідні процедури. А вже потім лікарі вирішуватимуть, у яке відділення переводити хворого на постійне лікування чи навіть залишити у приймальному,  доки не приїде «швидка» і не забере хворого на третій рівень лікування. Наскільки мені відомо, таке ж відділення вже формують у Бобровицькій центральній районній лікарні. І Чернігівська обласна лікарня працює над створенням такого відділення».

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"