У Курені вшанували ветеранів


Щиро люблю мальовниче село Курінь, на Бахмаччині, і працьовитих та чуйних людей, які тут мешкають. Тож із задоволенням завітав сюди на вшанування людей похилого віку. Свято – прекрасне й проводиться щороку, це вже добра традиція!

Жителів зібралося дуже багато – на такі задушевні, зворушливі свята приходять. Щедро накрили столи… Людей привітав сільський голова Леонід Вдовенко. До його слів приєдналися директор місцевого ПСП «Авангард» Василь Булах, депутат районної ради Світлана Шатан та голова сільської ветеранської організації Василь Слабій.

Працівники сільського Будинку культури підготували гарний концерт, сповнений теплими і хвилюючими мелодіями народних українських пісень. Проникливо співали учасники вокального ансамблю «Полісяни». Взагалі, все це потрібно бачити: як односельці дружно й шляхетно спілкуються, дотепно розповідають цікаві життєві бувальщини, від усієї душі зичать одне одному здоров’я, добра та усіх гараздів. Звісно, такі великі свята об’єднують людей, вони дійсно відчувають себе потрібними, і самі готові допомагати ближнім.

Ось як дивовижно, дуже яскраво, широко вшановують літніх людей у Курені! І заслуга у цьому, в першу чергу, належить Василю Миколайовичу Булаху та очолюваному ним сільгосппідприємству «Авангард».

До речі, кожен із шановних трудівників-ветеранів, запрошених на отакі прекрасні та зворушливі урочистості, отримав потім своєрідну премію – 200 гривень. Наголошую – кожен. Про це подбав директор ПСП «Авангард» В. М. Булах. Ось як тут по-справжньому поважають своїх пенсіонерів!

Не стану перелічувати святкове меню – як то кажуть, столи ломилися. Так щедро відбувають лише на заможних весіллях. Втім, відзначу одразу, що не застілля приваблює курінців на подібні зустрічі, а душевність та щирість. І коли свято завершилося, жителі не поспішали розходитися – спілкувалися далі. Лунали чарівні пісні та спогади, вірші й гумор... Тож і я усією своєю просвітленою душею говорив із людьми, насолоджуючись цією неймовірною атмосферою людяності та взаємоповаги.

Добре, що є отакі небайдужі благодійники, як В. М. Булах, чиє серце по вінця сповнене добра, любові та справедливості. Щиро дякуємо Вам, дорогий Василю Миколайовичу!

Сергій КВІТНИЦЬКИЙ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"