У Кобижчі підпалили клуб

Не одна година знадобилася пожежникам, аби загасити полумя, яке розкинулося по всій площі чималого приміщення сільського будинку культури у селі Кобижча.

Одразу після телефонного виклика на місце події прибуло два автомобілі з 15-ї державної пожежно-рятувальної частини з міста Бобровиця та місцева пожежна команда з Кобижчі. Вогнем знищено покрівлю, перекриття на площі 60 квадратних метрів, пошкоджено стіни.

Цього ж дня зловмисник, який скоїв підпал, був пійманий місцевими мешканцями за спробою підпалу старого приміщення сільської ради. Потім його передали до рук правоохоронців. Ним виявився місцевий житель з вадами розвитку. Нині триває слідство.

 «Років п’ятнадцять будинок культури не використовувався за призначенням. Це було аварійне приміщення. Але то історія нашої юності, - розповідають обурені кобижчанці. – Всі чекали, що колись його таки реставрують і там ще зберуться сільчани на концерт...».

Прикро, що в найбільшому селі України немає власного осередку культури. І невідомо чи буде взагалі.

«У Кобижчі відсутній генплан території, тому навіть готовність громади чи то меценатів будувати клуб впреться в бюрократичний глухий кут», - констатував староста села Дмитро Лесенко.

 

Сніжана БОЖОК

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"