У Грабівці відновлюють будинок фольклору


 

Грабівка – село в Куликівській громаді, яке зазнало чималих руйнувань від ворожих обстрілів в березні цього року. Десятки зруйнованих будинків, майже повністю знищений хутір, вбита худоба, згорілі гаражі та хліви і, найголовніше, – загиблі люди. Та попри всі пережиті жахіття село потроху відновлюється, спільними зусиллями люди вирішили відновлювати і місцевий будинок фольклору.

 

У березні будинок фольклору у Грабівці було зруйновано російськими снарядами. Та вже у квітні, як тільки ворога було вигнано з Чернігівщини, на спільній зустрічі активні мешканці села запропонували відремонтувати колишню колгоспну контору і перенести туди будинок фольклору.

Тож вже на початку листопада активні грабівці розпочали роботи по ремонту приміщення. Ось так малими кроками в селі відновиться осередок культури.

«Сумно й боляче дивитися на наш будинок фольклору, бо вкладено в нього дещо більше, ніж просто кошти, – там жила душа, – говорить жителька Грабівки Наталія Володіна. – Тепер на його відновлення треба чималі кошти, тож ми вирішили відремонтувати старе приміщення контори. Щиро дякую всім, хто допомагає відновити нове приміщення. Незважаючи на прохолодну погоду, ми продовжуємо відбудову. Дуже дякую молоді, яка з великим ентузіазмом приходить нам на підмогу. Робота по відновленню триває, а це означає, що село живе».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"