У Чернігові відбувся фестиваль «Мандрівний віршень»

В обласному центрі 10 березня відбувався поетично-музичний фестиваль "Мандрівний віршень".

Одна із локацій заходу – «Піраміда» на території відкритого громадського простору простору Рublic Space RemZavod.

«Для Чернігова фестиваль "Мандрівний віршень" був доброю нагодою показати згуртованість місцевих мистецьких спільнот. Незважаючи на несприятливу погоду, заходи зібрали значну кількість людей. Це обнадіює.

Творчі зустрічі, презентації, записи передач. Кожен відвідувач мав змогу поспілкуватися з літераторами, музикантами, акторами, громадськими діячами, які минулого тижня долучилися до фесту, а також - представити свої твори і почути думку інших митців. Дякую всім причетним. Далі буде. Сподіваюся», – розповів учасник і ведучий фестивалю літератор Дмитро Мамчур.

«Ми зробили перший крок до проведення Книжкового фестивалю-ярмарку у Чернігові. Побачили та зрозуміли, що чернігівцям – як покупцям, так і продавцям – це потрібно. В наступний раз ми зробимо книжковий фестиваль більш широким, відкритим та щорічним. Цей крок ще не такий впевнений та твердий, але вірю, що разом з громадою ми досягнемо мети і будемо пишатися ще одним святом української книги у Чернігові», – повідомив Олександр Бондарев, виконавчий директор АРР «Вектор».

Він додав: «Ми завжди раді допомогти громадським організаціям, ініціативним групам та активістам у проведенні різноманітних заходів на території відкритого громадського простору «Ремзавод». У нас вистачає різних локацій, як ця Піраміда, а тому чекаємо з новими ідеями та пропозиціями».

За два дні фестивальні заходи відвідало більш як 200 поціновувачів літератури та музики.

Серед учасників - Сергій Пантюк, Анвар Деркач, Олег Короташ, Кіра Малко, Олексій Биш, Олег Кошевой, Ірина Кулаковська, Ольга Швед, Олена Задорожна, Олена Грицюк, Олександр Ясенчук, Олександр Бондарев.

Організатори «Мандрівного віршня» в нашому місті – літератор, видавець і громадський діяч Сергій Пантюк, Чернігівська обласна агенція регіонального розвитку «Вектор». Координатор фестивалю в нашому місті – літератор Дмитро Мамчур.

 

Джерело: http://svoboda.fm

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"