У Чернігові триває «облога» обласного телебачення. Міліція ознак кримінального правопорушення у діях громадських активістів не вбачає

Триває «облога» робочого кабінету генерального директора Чернігівського обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-центр» Аркадія Білібаєва.

У міському відділі внутрішніх справ ознак кримінального правопорушення у діях громадських активістів не вбачають.

Станом на 13 годину 23 квітня представники обласного штабу національного спротиву та «Народної самооборони» перебувають у кабінеті керівника  «Сіверцентру» Аркадія Білібаєва.

До кабінету вони ввійшли вчора, і з того часу не залишають приміщення.

Своїх вимог щодо добровільного звільнення гендиректора з займаної посади активісти не змінили.

Міліція у справу поки що не втручається. Як повідомили в обласному Управлінні УМВС, учора, близько 14 години 30 хвилин, розбиратися у ситуації на місце події виїжджала слідчо-оперативна група міського відділу внутрішніх справ.

Під час з’ясування обставин виклику кожен з учасників акції надав правоохоронцям пояснення.

Ознак кримінального правопорушення у діях представників штабу національного спротиву та «Народної самооборони» у міліції не вбачають.

Відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесено.

На дії активістів до міського відділу внутрішніх справ поскаржився заступник гендиректора телерадіокомпанії Леонід Юревич.

У своїй заяві він повідомив, що до «кабінету керівника «Сівер-центру» зайшли семеро невідомих громадян, які назвалися активістами штабу самооборони».

Поспілкуватися з Аркадієм Білібаєвим кореспонденту ПіК поки що не вдалося. Гендиректор телерадіокомпанії на робочому місці відсутній. Де він  наразі перебуває, підлеглі не знають.

За словами першого заступника гендиректора – заступника з економічних питань Сергія Христенка, громадські активісти заважають роботі телерадіокомпанії.

При цьому з останніми він не спілкувався, але їхні дії засуджує і вважає, що «такі справи треба вирішувати у цивілізований спосіб, у правовому полі».

«Тим більше, що Державний комітет телебачення і радіомовлення вже оголосив про проведення конкурсу, тож десь за два місяці в регіонах оберуть нових керівників телерадіокомпаній, і справа вирішиться сама собою», – заявив він.

Нагадаю, в обласному штабі національного спротиву двічі розглядали питання про діяльність генерального директора обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-центр».

За повідомленням прес-служби штабу, діяльність Аркадія Білібаєва визнана «невідповідною українській інформаційній політиці, а також викликає підозри щодо корупційних дій».

«Штаб з обуренням сприймає передачі заступника генерального директора Олександра Єгорова, в яких пропагується СРСР. А сам пан Єгоров «поширив на всеукраїнських каналах інформацію про ситуацію в «Сівер-центрі» як таку, що не відповідає дійсності», – наголошувалося у повідомленні.

Представники штабу спротиву вже приходили до  Аркадія Білібаєва. Уперше це відбулося за участю активістів «Правого сектору». Тоді під час перемовин гендиректор написав заяву про звільнення. Проте наступного дня свою заяву відкликав.

«Державне телебачення існує на гроші українських платників податків, і воно мусить бути українським. Керувати ним мають патріоти, а не прислані звідкись пропагандисти "Руського блоку», – заявляв з цього приводу член штабу Олексій корж.

Учора, 22 квітня, громадські активісти вдруге прийшли до робочого кабінету Аркадія Білібаєва з вимогою звільнити займану посаду і таким чином «припинити антиукраїнську діяльність».

Вони наголосили, що перебуватимуть в кабінеті генерального директора доти, доки  той не напише заяву про звільнення.

Раніше у коментарях ПіКу Аркадій Білібаєв заявляв, що його примушують написати заяву звільнитися з посади за власним бажанням, проте він цього робити не збирається.

«У мене підписаний контракт на п’ять років і розривати його я не збираюся», – наголошував гендиректор «Сівер-центру».

Також він обурився методами, якими його змушують написати заяву.

Завтра з приводу останніх подій в телерадіокомпанії відбудуться загальні збори трудового колективу.

          Джерело: події і коментарі

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"