У Чернігові пограбували громадську організацію, що опікується дітьми з інвалідністю
 

Ранок 19 квітня для пані Любові розпочався з відкритих дверей та знахідки, що немає робочих комп’ютерів. Без жодної лихої думки, вона просто вирішила перевірити, хто і куди переніс техніку. В цей момент їй стало зрозуміло, що громадську організацію «Голос батьків», яка опікується дітьми з інвалідністю, цієї ночі пограбували.

Здогадки підтвердились, коли вона побачила, прочинені запасні двері, які на зиму ще й завісили ковдрами.

Вкрали не лише комп’ютери, а ще й інвентар для концертів, ящик з інструментами та техніку з кухні. А де що з речей зловмисники просто покинули біля дверей, напевно вирішивши, що їм воно не потрібне.

Так за одну ніч тут втратили те, що збиралось роками, аби громадська організація могла більш-менше нормально існувати, а це сили батьків, волонтерів і благодійників, завдяки яким в Чернігові вже 2 роки існує група денного догляду за дітьми з інвалідністю.

Охоронця в приміщенні немає. Була сигналізація, але й та в момент крадіжки виявилась відключеною.

Любов Карасьова, членкиня правління ГО «Голос батьків»: «Від сигналізації ми відмовилися, тому що в нас після ремонту даху була мокра стеля і стіни, через це її глючило. І зараз треба поновлювати всю систему».

У поліції за фактом скоєного відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка поєднана з проникненням у приміщення). Карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Нині правоохоронці перевіряють осіб, які можуть бути причетними до злочину.

 

Джерело: www.gorod.cn.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"