У Чернігові побував Міністр культури

Зі станом розвитку культурної сфери області ознайомився Міністр культури України Євген Нищук. Наприкінці минулого тижня під час робочої поїздки на Чернігівщину він відвідав цілий ряд закладів та об’єктів культурної спадщини.

Маршрут був досить насиченим: музей «Чернігівщина — подорож крізь віки» (село Калитянське Козелецького району), районний будинок культури у Козельці (тут працює 17 клубних формувань) та місцевий Музей історії ткацтва Чернігівщини, Свято-Миколаївська церква (споруджена у 1781-1784 роках, нині знаходиться у стані реставрації), заклади культури Кіптівської ОТГ.

Євген Нищук, Міністр культури України: «Приємним відкриттям стала одержимість працею на ниві мистецтва та патріотизм працівників галузі культури Чернігівщини. Це робота і приватних підприємців, і державних закладів. Це показово, коли люди розуміють, що необхідно інвестувати в культурну складову, яка приваблює туристів.

Дуже радий, що в створених територіальних громадах усвідомлюють: навколо культурного життя можна об’єднати, можна робити ту атмосферу, яка зупинить відтік, особливо молодих людей, за межі свого краю.

Я не втомлююсь звертатися до голів держадміністрацій, ОТГ, що саме з культурних осередків починається відродження в цілому інфраструктури, соціальних об’єктів».

Безпосередньо в Чернігові Міністр поспілкувався з колективом обласного художнього музею імені Григорія Галагана, оглянув у закладі оновлені експозиції, виставку сучасного мистецтва, а також роботи Олега Дробоцького, присвячені героїчним сторінкам оборони українськими військовими Донецького аеропорту. Також Євген Нищук побував у заповіднику «Чернігів стародавній» та в обласному центрі народної творчості.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю облдержадміністрації

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"