У Чернігівській області скоротять понад 1000 листонош

Про таке масштабне звільнення співробітників «Укрпошти» повідомив народний депутат Олександр Кодола. Він посилається на відповідь від керівництва підприємств, куди відправив депутатське звернення.

Депутат цікавився: наскільки доцільно реалізувати в області «поштову реформу», яка передбачає скорочення в селищах і селах з населенням менш як 2000 осіб відділень «Укрпошти».

Згідно письмової відповіді генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, станом на 1 січня 2018 року в Чернігівській області діяло 535 відділень поштового зв'язку (527 стаціонарних і 8 пересувних).

Кількість працівників в цих відділеннях – 2938 чоловік. Тобто, скоротити планується більше третини всіх співробітників.

Згідно з проектом реформи, замість 443 стаціонарних відділень буде 130 пересувних. Їх загальний штат складе 390 чоловік.

На думку керівництва «Укрпошти», ці зміни спрямовані на поліпшення якості послуг, їх спектру і буде супроводжуватися комп'ютеризацією всіх відділень, залученням до роботи більш кваліфікованого персоналу і підвищенням заробітної плати.

Олександр Кодола висловив сумнів в тому, що «оптимізація» піде на користь. Він посилається на дискусію, яка пройшла в Чернігові 2 квітня.

В ході обговорення її учасники заявили, що запропоновані зміни не враховують соціально-економічної ситуації в області, і фактор інформаційної безпеки в прикордонній з країною-агресором області.

 

Джерело: www.0462.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"