У Бобровицькій громаді запрацює ще один дитячий садок

У віддаленій від центру громади Петрівці тривають роботи по облаштуванню групи дитячого садочка на 20 дітей. Заклад для дошкільнят відкриють на базі школи, разом вони складуть навчально-виховний комплекс. Загалом – це розповсюджена практика.

«НВК – це комфорт і економія для сільських закладів. Штатні розписи формуються єдині, що дозволяє ефективно використовувати обслуговуючий персонал: кухарів, кочегарів, сторожів. Відсутня посада завідувача дошкільного закладу. Раціональне використання коштів на оплату енергоносіїв. І ще низка плюсів, – пояснила голова Бобровицької громади Тетяна Ковчежнюк. – Нині тривають роботи по облаштуванню приміщення. Вже замінили вікна і каналізацію. Дитсадок реконструюють відповідно до сучасних стандартів будівництва дошкільних закладів. Вже з вересня маленькі петрівчани відвідуватимуть дошкільний заклад у своєму селі. Їздити, як раніше, у Новий Биків не буде потреби. Тим паче тепер це вже інша громада. До речі, місцевий підприємець Сергій Лубенець пообіцяв забезпечити садок меблями».

Батьки маленьких петрівчан вже з нетерпінням чекають на відкриття дитячого садочка у рідному селі. Адже це дасть змогу обом батькам вийти на роботу, віддавши своїх чад у надійні руки вихователів.

Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"