У Бобровиці на святі Перемоги театралізовано нагадали, що то була за війна

2013-й: 68-ма річниця Великої Перемоги  і 70 років звільнення Бобровиччини від фашистських окупантів. Що то була за страшна війна – місцеві аматори сцени відтворили один з її трагічних епізодів: страту окупантами молодих мирних людей. І що страшнішим може бути, коли мати бажає своєму дитинчаті під час розстрілу вмерти без мук, і щоб його не закопали ще живим.

Напевно, в кожного з присутніх на пагорбі Слави серце закричало: ніколи не допустимо, щоб подібне повторилося! А збоку, у тіньочку тихенько сиділо кілька тих, що зупинили найбільш криваву за всю історію людства війну. Їх залишилося в живих зовсім мало. Тільки напередодні свята Перемоги два фронтовики поповнили отой журавлиний ряд, про який співається у відомій пісні.

По всьому Бобровицькому району вже й півтори сотні не набереться учасників страшних боїв, але й серед них уже жодного немає з таким станом здоров’я, щоб міг виступити перед сучасниками  із спогадами про війну. Проте без них і свято Перемоги – не свято. І передусім на їхню честь та в ім’я світлої пам’яті загиблих і померлих воїнів лунали сердечні слова, співалися пісні, гримів справжній військовий салют.

Фоторепортаж про святкування 68-ї річниці Великої Перемоги в Бобровиці дивіться на сторінці фото: Мить: зупинись!      

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"