Тягали рибу сітками


 

12 квітня, в період нерестової заборони, Чернігівським рибоохоронним патрулем на р. Десна, поблизу с. Воловиця Комарівської громади Ніжинського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

 

Місцевий житель виловлював рибу за допомогою заборонених знарядь лову – чотирьох одностіних зяберних сіток. Порушник добув 29 кг риби: 44 синці, 29 пліток, 22 плоскирки, по три лящі й окуні та по одній щуці, судаку, краснопірці і карасю сріблястому. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8449 грн.

А 16 квітня на озері поблизу с. Смолин Гончарівської громади Чернігівського району спіймали браконьєра з трьома поріжними сітками та 19 кг риби: 18 синцями, 10 плітками, 10 лящами, шістьма карасями сріблястими, двома білизнами, двома плоскирками та по одному в’язю і окуню. Завдано збитків рибному господарству України на 4913 грн.

На місця обох правопорушень було викликано слідчо-оперативні групи. Відомості про правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує: якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"